• KK Favory Kelebija

  Konjički klub „FAVORY“ kelebija je osnovan 2006. godine. Nalazi se na periferiji sela Kelebija, u neposrednoj blizini granice sa Mađarskom, na svega 11 km od centra Subotice. Zahvaljujući ovakvom položaju polaznici škole jahanja, rekreativni jahači i sportisti, članovi konjičkog kluba, mogu da uživaju u jahanju i druženju sa konjima u prirodi, daleko od gradske vreve.

  Konjički klub za nesmetano obavljanje svojih aktivnosti najviše može da zahvali Ergeli Kelebiji gde mu je u okviru kompleksa Ergela Kelebija omogućen nesmetan rad.

  U okviru kluba funkcioniše i škola jahanja. Individualno se organizuju časovi jahanja za početnike i iskusne jahače tokom cele godine zahvaljujući zatvorenom manježu koji se koristi poslednje dve godine.

  Za sve ove godine rada, više od 500 dece je bilo član KK Favory i naučilo osnove jahanja. Trenutno ima 20 rekreativaca koji predstavljaju klub na raznim priredbama i manifestacijama. Pored rekreativaca tu su i sportisti koji se takmiče na raznim domaćim i inostranim takmičenjima u dresurnom jahanju i zaprežnom sportu.

  Takmičari KK Favory Kelebija više puta su osvojili šampionsku titulu u dresurnoj vožnji i vožnji preciznosti, dok su se 2017. godine takmičili i na Svetskom prvenstvu u vožnji zaprega u Lipicama, gde su ostvarili zapažene rezultate. To je bio prvi slučaj da je neko iz Srbije uspeo da se kvalifikuje za Svetsko prvenstvo.

 • Manifestacije:

 • May

  2

  Prvomajska gala (neće biti održana)

  Parada konja

  May

  15

  Prvenstvo Srbije u zapregama

  I kolo sredinom maja, poslednje kolo sredinom oktobra

  Dec

  18

  Bal lipicanera

  Bal lipicanera

  Jan

  1

  Novogodišnji piknik

  Vojvođanski doručak

 • Časovi jahanja za početnike i iskusne jahače

  Za stariju decu, kao i za odrasle, organizujemo časove jahanja...

  Pročitaj više...